De titel van mijn website ‘De argeloze Duif’


De titel van mijn website “De argeloze Duif: Symbool van onschuld en vrede”, is een betekenisvolle keuze die verwijst naar verschillende thema’s, zoals verwondering, vroomheid, gebed, geloof, onschuld en vrede. Laat me u een toelichting geven op de symboliek achter deze titel.

De duif is door de geschiedenis heen vaak geassocieerd met vrede, onschuld en zuiverheid. In verschillende culturen en religies staat de duif symbool voor deze waarden. In het christendom wordt de duif bijvoorbeeld geassocieerd met de Heilige Geest en wordt deze vaak afgebeeld tijdens momenten met een geestelijke betekenis, zoals de doop van Jezus in de rivier de Jordaan.

De term “argeloze duif” verwijst naar de onschuld van de duif. Het benadrukt de eenvoud en onbevangenheid die we kunnen ervaren wanneer we verwondering voelen, ons overgeven aan vroomheid, ons richten op gebed, ons geloof omarmen en streven naar vrede in onszelf en in de wereld om ons heen.

Op deze website worden korte verhalen en gedichten gedeeld die deze thema’s verkennen en belichten. Verhalen die ons verwonderen, ons uitnodigen tot vroomheid, ons inspireren tot gebed, ons geloof versterken, ons herinneren aan de waarde van onschuld en ons aansporen om naar vrede te streven.

Door het delen van deze verhalen en gedichten met u, beste lezer, wil ik u aanmoedigen om stil te staan bij deze belangrijke aspecten van het leven, en van uw leven.

Thema’s bijgewerkt tot 7 juni 2023:

Pastoor Geudens

Auteur: Beheerder Website

Beheerder van meerdere websites